Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Volkegem

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, slecht werkende huishoudelijke apparaten of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 22,40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Volkegem zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier tref je bruikbare informatie over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 22,40 dH in Volkegem.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld eczeem klachten en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €210 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterverzachter kooptipsPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid VolkegemTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOudenaarde
Postcode9700
Gem. Gasverbruik M31.540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3050 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Volkegem

Heb je in huis last van een inefficiënte hr-ketel en glascorrosie? Een groot deel van de mensen kiezen een innovatieve waterontkalker. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, een glanzende vaat en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Oudenaarde werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterverzachter in Volkegem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Beste waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Volkegem?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Volkegem. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot lekkerdere koffie en thee en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Volkegem ontvangt een waterhardheid van 22,40. Dat betekent Heel hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid na bad of douche en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Volkegem

De waterhardheid van het drinkwater in Volkegem is 22,40 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-volkegem-9700

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Erie IQsoft Eco26
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Electric GXOF27KE
 • Remon Waterontharders Angara

Zo werkt een waterontkalker

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Clean) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Volkegem verlaag je de dH waarde van 22,40 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een gunstige prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €970.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Volkegem.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor advies.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontharder variëren nogal. Dit loopt van €100 voor magnetische ontharders tot ruim €2325 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterontharders starten bij €800 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1100 en €1700 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Volkegem.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan je gemakkelijk en gratis specialisten, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €75
Mechanische waterontharderCirca €850
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1170
Tabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudskostenVanaf €130 p/jaar
InstallatieV.a €180
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Volkegem?
De hardheid van het leidingwater in Volkegem is ongeveer 22,40 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen schatten we op 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan comfortabel douchen, betere smaak van water, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Volkegem.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvoller water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie