Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ooike

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 22,40 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterverzachter in Ooike maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten check je belangrijke informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 22,40 dH in Ooike.
 • Hierdoor ontstaan problemen als kalk op de lak van de auto en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €225 per jaar.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid OoikeWerkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOudenaarde
Postcode9700
Gem. Gasverbruik M31.535 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3000 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere stookkosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Ooike

Zit jij thuis ook met een erg droge huid en wit uitslaande wanden en tegels? Meer en meer woningeigenaren bestellen een handige waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, kleding die langer mooi blijft en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Oudenaarde werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Ooike was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Zuinigste verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Ooike?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Ooike. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt lagere stookkosten en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Ooike kent een waterhardheid van 22,40. Concreet: Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. verlaging van de maandlasten voor energie, zachter wasgoed en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Ooike

De waterhardheid van het water in Ooike is 22,40 dH. Dit betekent dat het water Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-ooike-9700

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Hydrotense Seduction 8
 • Erie IQsoft Eco18
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Electrolux 18L
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterverzachters (van bijv. GE) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ooike minimaliseer je de dH waarde van 22,40 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt bepaald door het waterverbruik, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €860.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Ooike.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De investering van een waterverzachter variëren nogal. Van €100 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1425 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van deze systemen starten bij €820 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie zit ergens tussen de €1125 en €2050 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Ooike.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Zo kan je gemakkelijk en direct monteurs, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €120
Mechanische waterontharderRond de €690
Elektrische waterontharderRond de €1090
Zout€27,50 per 50 kg
OnderhoudV.a €125 per 12 maanden
PlaatsingCirca €180
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Ooike?
De hardheid van het kraanwater in Ooike is grofweg 22,40 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen komt uit op ongeveer 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals een minder droge huid, een lekkere watersmaak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Ooike.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie