Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Melden

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, aanslag op servies, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 22,40 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Melden heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal check je uitgebreide informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 22,40 dH in Melden.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld eczeem klachten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €300 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid MeldenFunctioneringDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOudenaarde
Postcode9700
Gem. Gasverbruik M31.520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5000 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Melden

Ben jij ook klaar met een irriterende huid en witte aanslag op het glaswerk? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren plaatsen een handige waterontkalker. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, Geen glascorrosie of witte aanslag, smaakvol water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Oudenaarde opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Melden wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Zuinigste ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Melden?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Melden. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor lagere stookkosten en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Melden zit met een waterhardheid van 22,40. Concreet: Heel hard water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Melden

De waterhardheid van het drinkwater in Melden is 22,40 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-melden-9700

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Hattem BLU B65
 • Ecowater ESM 42
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Puricom Stratos HE25

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Clean) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Melden verklein je de dH waarde van 22,40 naar een Dh onder de 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We bieden twee producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €970.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Melden.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De investering van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €155 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2025 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontharders starten bij €660, excl. installatie. Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1625 en €2100 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bieden we de geschatte kosten van een waterverzachter in Melden.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Zo kan je moeiteloos en gratis installateurs, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €90
Mechanische waterontharderRond de €840
Elektronische waterontharderVanaf €930
Reinigingszout€25 voor 50 kilo
OnderhoudC.a. €80 op jaarbasis
MontagekostenCirca €175
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Melden?
De waterhardheid in Melden bedraagt 22,40 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is circa 14,53 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Melden.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie