Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Heppen

Wil jij ook af van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,04 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Heppen heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina verzamel je praktische info met betrekking tot waterontharders: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,04 dH in Heppen.
 • Hierdoor ontstaan onder andere veel schoonmaken en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, zijdezachte kleding en huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €245 per jaar.

Onderwerpen: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid HeppenHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteLeopoldsburg
Postcode3971
Gem. Gasverbruik M31.595 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3200 kWh
Gem. Waterhardheid19,04 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Heppen

Ben jij ook klaar met slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Meer en meer huishoudens plaatsen een professionele waterontkalker. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Leopoldsburg kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Heppen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Waterontharder informatie.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Heppen?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Heppen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een lager energieverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Heppen zit met een waterhardheid van 19,04. Dat betekent Erg hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid na bad of douche en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Heppen

De waterhardheid van het drinkwater in Heppen is 19,04 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 54,23 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-heppen-3971

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • General electric GNOH45KE
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Boshuis Combilux plus 100
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • NoCalc NoCalc

Hoe werkt een waterontkalker precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aquacell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Heppen reduceer je de dH waarde van 19,04 naar een zachte 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We bieden twee producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €975.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Heppen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met professionals voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €90 voor een magnetische ontharder tot ruim €1575 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Behalve deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterontkalkers lopen op vanaf €770, excl. installatie. Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1575 en €2150 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Heppen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze vergelijker en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en kosteloos monteurs, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €70
Mechanische waterontharderC.a. €750
Waterontharder (elektrisch)Circa €950
Zout€30 voor 50 kg
OnderhoudstarievenC.a. €80 per 12 maanden
PlaatsingskostenBegint bij €180
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Heppen?
De hardheid van het water in Heppen is gemiddeld 19,04 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is grofweg 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: lagere stookkosten en textiel slijt minder snel.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Regelmatig schoonmaken is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Heppen.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, niet langer last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie