Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vilsteren

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 8.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Vilsteren zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier lees je handige info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 8.30 dH in Vilsteren.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals koffie thee dat bitter smaakt en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €225 op jaarbasis.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid VilsterenHoe werkt het?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7734
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid8.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Huidirritaties.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Vilsteren

Zit jij in de woning ook met situaties als een te hoge stroomrekening en/of aanslag op servies? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen bestellen een elektrische waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Ommen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Vilsteren wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Duurzame waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Vilsteren?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Vilsteren. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Vilsteren zit met een waterhardheid van 8.30. Concreet: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere lagere energiekosten, een zachte huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Vilsteren

De waterhardheid van het leidingwater in Vilsteren is ongeveer 8.30 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 8.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,64 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-vilsteren-7734

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Hydrotense Seduction 8
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Ecowater ESM9 CE+
 • Erie Slimline Eco8

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aquacell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vilsteren reduceert je de dH waarde van 8.30 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een interessant tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €970.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Vilsteren.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met vakmannen voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1900 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €830, excl. installatie. Een slimme installatie kost gemiddeld tussen de €1300 en €1975 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Vilsteren.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen supersnel modellen, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €50
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €850
Elektronische waterontharderBegint bij €910
Reinigingszout€40 voor 75 kilo
OnderhoudskostenC.a. €155 per beurt
PlaatsingskostenC.a. €160
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Vilsteren?
De hardheid van het kraanwater in Vilsteren schatten we op 8.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel schatten we op 7.12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld middels een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Vilsteren.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie