Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ee

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Ee zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs check je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 6.30 dH in Ee.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld slecht functionerende apparaten en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €305 per 12 maanden.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid EeZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9131
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Besparing op de energierekening.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Ee

Wil je definitief afrekenen met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Veel Nederlanders plaatsen een goede waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder poetsen en boenen, kleding die langer mooi blijft en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Noardeast-Fryslân kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Ee gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Duurzame verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenApparatuur zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ee?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ee. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel een efficiëntere warmteoverdracht en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Ee ontvangt een waterhardheid van 6.30. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Uit de test: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Ee

De waterhardheid van het leidingwater in Ee bedraagt circa 6.30 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-ee-9131

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • AEG 18 L
 • Ecowater Galaxy VDR20

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Whirlpool) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ee reduceert je de dH waarde van 6.30 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €970.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Ee.

Reken af met kalk!

Kom in contact met vakmannen voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €155 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2075 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontkalkers starten bij €660, excl. installatie. Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1450 en €1700 inclusief inregelen. In het volgende schema vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Ee.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos snel monteurs, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €115
Waterontharder (mechanisch)C.a. €870
Elektronische waterontharderCirca €930
Onthardingstabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudskostenRond de €145 per 12 maanden
PlaatsingRond de €170
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Ee?
De hardheid van het kraanwater in Ee ligt op 6.30 dH. De meting in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als heerlijk zachte kleding en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. O.a. een fijne douchebeurt, betere smaak van water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Ee.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie