Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oostrum

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, vies water of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Oostrum resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl vind je uitgebreide informatie met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.30 dH in Oostrum.
 • Dit is de oorsprong van situaties als apparaten die slecht werken en verwarmingselementen die isoleren.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €280 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid OostrumHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9125
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lager energieverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Oostrum

Wil je definitief afrekenen met een erg droge huid en te veel schoonmaken? Meer en meer huishoudens plaatsen een goede waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, geen strepen meer op glas en lak, zachter wasgoed en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Noardeast-Fryslân zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Oostrum hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste verzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of een glaasje water smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Oostrum?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Oostrum. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een lagere energierekening en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Oostrum ontvangt een waterhardheid van 6.30. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, zachter wasgoed en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Oostrum

De waterhardheid van het leidingwater in Oostrum ligt op ong. 6.30 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oostrum-9125

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Delta Duplex unit
 • Erie Slimline Eco11
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Van Marcke) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Oostrum verlaag je de dH waarde van 6.30 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €910.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de aanschafkosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Oostrum.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €100 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2100 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Behalve deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van deze systemen beginnen bij €830 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1400 en €2150 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Oostrum.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Op deze manier kun je makkelijk supersnel modellen, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €75
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €770
Elektronische waterontharderV.a €1180
Zout€30 per 50 kilo
OnderhoudskostenV.a €95 p/jaar
MontagekostenCirca €175
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Oostrum?
De hardheid van het leidingwater in Oostrum is grofweg 6.30 dH. De meting in de provincie Friesland is om en nabij de 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere zachter wasgoed en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een zachte huid, zacht en fris water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats a.d.h.v. natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Oostrum.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie