Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Jouswier

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Jouswier resulteert in kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal bekijk je waardevolle info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.30 dH in Jouswier.
 • Dit kan zorgen voor onder andere wit uitslaande wanden en tegels en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €325 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid JouswierWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9124
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Aanslag op servies.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Jouswier

Wil jij ook af van een irriterende huid of apparatuur dat te snel stuk gaat? Flink wat Nederlanders kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zacht en fris water en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Noardeast-Fryslân werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Jouswier heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goede verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Jouswier?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Jouswier. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Jouswier kent een waterhardheid van 6.30. Samengevat: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, een zachte huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Jouswier

De waterhardheid van het leidingwater in Jouswier is om en nabij de 6.30 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-jouswier-9124

Bekende modellen en merken

 • BWC Omega Jubileum 400
 • Kinetico Ergo 9
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • 038waterontharder Compact 14

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Honeywell) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Jouswier reduceer je de dH waarde van 6.30 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als het waterverbruik, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €850.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Jouswier.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €145 voor magnetische ontharders tot ruim €2325 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontharders starten vanaf €840 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1325 en €2125 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Jouswier.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen supersnel monteurs, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €110
Mechanische waterontharderCirca €870
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1200
Onthardingszout€25 voor 50 kg
OnderhoudscontractC.a. €105 per beurt
InstallatieCirca €230
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Jouswier?
De hardheid van het water in Jouswier is om en nabij de 6.30 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland is om en nabij de 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als een glanzende vaat en geen kalkaanslag in de badkamer.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Jouswier.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, betere smaak van water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie