Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Maasvlakte Rotterdam

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Maasvlakte Rotterdam heeft als doel kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Hier check je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Maasvlakte Rotterdam.
 • Dit is de oorsprong van onder andere veel schoonmaken en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor kalkvrije leidingen, water met een lekkere smaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €250 per 12 maanden.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid Maasvlakte RotterdamHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3199
Gem. Gasverbruik M3850 M3
Gem. Stroomverbruik kWh23500 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Huidirritaties.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Maasvlakte Rotterdam

Heb je last van slecht werkende huishoudelijke apparaten of bittere thee en koffie? Een aanzienlijk aantal Nederlanders lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, besparen op schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Rotterdam zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Maasvlakte Rotterdam hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Ontharder informatie.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Maasvlakte Rotterdam?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Maasvlakte Rotterdam. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en textiel en kleding die langer mooi blijven. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Maasvlakte Rotterdam heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan een beter presterende CV-ketel, smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Maasvlakte Rotterdam

De waterhardheid van het water in Maasvlakte Rotterdam bedraagt ongeveer 4.98 dH. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-maasvlakte-rotterdam-3199

Vaak geplaatste ontharders

 • Watergenius Blue Line Basic
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Erie Maxima Eco20

Technische uitleg werking waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Van Marcke) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Maasvlakte Rotterdam reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €750.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Maasvlakte Rotterdam.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met professionals voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter variëren nogal. Van €105 voor magnetische ontharders tot wel €1650 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontkalkers zijn zo’n €650, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1350 en €1725 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Maasvlakte Rotterdam.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze vergelijker en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder problemen en snel modellen, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €80
Mechanische waterontharderV.a €830
Elektronische waterontharderC.a. €1150
Onthardingstabletten€45 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €135 per jaar
PlaatsingskostenCirca €270
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Maasvlakte Rotterdam?
De waterhardheid in Maasvlakte Rotterdam ligt op 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland ligt op 5.02 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere heerlijk zachte kleding en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een zachte huid, een lekkere watersmaak, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Maasvlakte Rotterdam.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie