Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Europoort Rotterdam

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Europoort Rotterdam heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs lees je nuttige informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Europoort Rotterdam.
 • Hierdoor ontstaan onder andere droge haren na een douchebeurt en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid na bad of douche en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €295 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid Europoort RotterdamWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3198
Gem. Gasverbruik M3850 M3
Gem. Stroomverbruik kWh23500 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een erg droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Europoort Rotterdam

Zit jij thuis ook met rendementsverlies van verwarming of minder lekker water uit de kraan? Steeds meer woningeigenaren installeren een goede waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, Geen glascorrosie of witte aanslag, fris kraanwater en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Rotterdam kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Europoort Rotterdam heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Waterontkalker informatie.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Europoort Rotterdam?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Europoort Rotterdam. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer gunstig energieverbruik en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Europoort Rotterdam heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, een glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Europoort Rotterdam

De waterhardheid van het drinkwater in Europoort Rotterdam bedraagt ongeveer 4.98 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-europoort-rotterdam-3198

Vaak geplaatste ontharders

 • Watergenius HWS 2500
 • Mooiwater Mini+
 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Euro Combi 20 Fleck
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Culligan) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Europoort Rotterdam verklein je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik hangt af van grootte van het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Europoort Rotterdam.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €120 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2225 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk, het aantal cilinders en het vermogen. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterontkalkers starten vanaf €660 (zonder installatiewerk). Een goed systeem zit ergens tussen de €1500 en €2150 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Europoort Rotterdam.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan je eenvoudig en zonder kosten experts, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €125
Mechanische waterontharderCirca €870
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1070
Onthardingszout€25 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €115 op jaarbasis
InstallatiekostenV.a €240
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Europoort Rotterdam?
De hardheid van het leidingwater in Europoort Rotterdam is circa 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland is om en nabij de 5.02 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als efficiëntere verwarming en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Europoort Rotterdam.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, betere smaak van water, minder zeep en wasmiddel nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie