Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vondelingenplaat

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Vondelingenplaat heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina lees je praktische info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Vondelingenplaat.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals water met een vreemde smaak en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €295 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid VondelingenplaatWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3196
Gem. Gasverbruik M3850 M3
Gem. Stroomverbruik kWh23500 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een erg droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Vondelingenplaat

Heb je last van dichtslibbende waterleidingen en/of glascorrosie? Een toenemende groep woningeigenaren lossen dit op met een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, water met een lekkere smaak en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Rotterdam opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Vondelingenplaat hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Waterontharder informatie.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Vondelingenplaat?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Vondelingenplaat. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Vondelingenplaat zit met een waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. gunstig energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Vondelingenplaat

De waterhardheid van het leidingwater in Vondelingenplaat ligt op ong. 4.98 dH. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-vondelingenplaat-3196

Veel gekozen merken

 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Boshuis Duolux plus 100
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Erie Softline Eco10

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Care) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vondelingenplaat reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €975.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Vondelingenplaat.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met product-specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder zijn erg wisselend. Van €95 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1800 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het merk, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Buiten deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontkalkers starten vanaf €650 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie zit ergens tussen de €1525 en €1900 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Vondelingenplaat.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en gratis specialisten, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €120
Mechanische waterontharderRond de €680
Elektronische waterontharderC.a. €1200
Onthardingszout€25 voor 50 kg
OnderhoudskostenRond de €145 (jaarbasis)
MontagekostenVanaf €190
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Vondelingenplaat?
De hardheid van het leidingwater in Vondelingenplaat is om en nabij de 4.98 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland is circa 5.02 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als kalkvrije leidingen en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je altijd een waterontharder neemt voor het comfort. Zoals minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Vondelingenplaat.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, fris kraanwater, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie