Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Waarloos

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, glascorrosie, bittere thee of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 11,20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Waarloos zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl tref je waardevolle info aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 11,20 dH in Waarloos.
 • Dit kan leiden tot onder andere een droge huid en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €275 per jaar.

Lees verder over: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid WaarloosZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteKontich
Postcode2550
Gem. Gasverbruik M31.570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3450 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Waarloos

Wil jij ook af van dichtslibbende waterleidingen en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Flink wat Vlamingen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en fris water en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Kontich zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Waarloos heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goede ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Waarloos?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Waarloos. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel zachter wasgoed en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Waarloos heeft een gemeten waterhardheid van 11,20. Definitie: Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. een besparing op de energierekening, fris kraanwater en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Waarloos

De waterhardheid van het drinkwater in Waarloos bedraagt ongeveer 11,20 dH. Dit betekent dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-waarloos-2550

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • General electric GE-45HF
 • Digisoft DS-2000 HE
 • Bayard Tenera 28

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Durlem) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Waarloos verlaag je de dH waarde van 11,20 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan twee soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €880.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Waarloos.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €50 voor magnetische ontharders tot zo’n €2125 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers starten vanaf €800, zonder installeren. Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1225 en €2050 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de geraamde kosten van een waterverzachter in Waarloos.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig snel modellen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €50
Mechanische waterontharderRond de €880
Elektrische waterontharderBegint bij €1060
Tabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudscontractRond de €100 p/jaar
MontagekostenRond de €190
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Waarloos?
De waterhardheid in Waarloos is grofweg 11,20 dH. De tabelwaarde in de provincie Antwerpen is plus minus 11,07 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals zijdezachte kleding en huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Bijv. prettige douchebeurt, smaakvoller water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Waarloos.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, zacht en fris water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie