Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vremde

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, aanslag op servies, bittere thee of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 12,32 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Vremde heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs tref je handige info met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 12,32 dH in Vremde.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals veel schoonmaakwerk en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €205 op jaarbasis.

Thema’s: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid VremdeTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieAntwerpen
GemeenteBoechout
Postcode2531
Gem. Gasverbruik M31.565 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3400 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Vremde

Heb je last van verstopte leidingen en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Meer en meer mensen nemen een slimme waterontkalker. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, zacht en smaakvol water en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Boechout zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Vremde hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Duurzame ontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Vremde?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Vremde. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een gunstigere energierekening en textiel en kleding die langer mooi blijven. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Vremde kent een waterhardheid van 12,32. Dit houdt in Hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld apparatuur die langer meegaat, smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Vremde

De waterhardheid van het water in Vremde bedraagt circa 12,32 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-vremde-2531

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Mooiwater Grande
 • General electric GE-26HI
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Bayard Tenera 22

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Ecowater) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Vremde verlaag je de dH waarde van 12,32 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik is afhankelijk van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden twee installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €810.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Vremde.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €165 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2075 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterontharders lopen op vanaf €840, excl. installatie. Een installatie met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1150 en €1825 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Vremde.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en vandaag nog vakmannen, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €85
Waterontharder (mechanisch)Rond de €690
Elektronische waterontharderCirca €1080
Zouttabletten€25 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €145 per beurt
PlaatsingskostenBegint bij €175
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Vremde?
De hardheid in Vremde is plus minus 12,32 dH. De referentiewaarde in de provincie Antwerpen is ongeveer 11,07 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor een besparing op de energierekening en minder poetsen en boenen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Denk aan een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vremde.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, blinkende glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie