Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Stoutenburg

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5.40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Stoutenburg resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten bekijk je belangrijke informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 5.40 dH in Stoutenburg.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als minder lekker water en een inefficiënte CV-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, lekkere watersmaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €290 op jaarbasis.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid StoutenburgHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieUtrecht
GemeenteLeusden
Postcode3835
Gem. Gasverbruik M31380 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30600 kWh
Gem. Waterhardheid5.40 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Stoutenburg

Heb je in huis last van slecht werkende huishoudelijke apparaten en doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groot deel van de huishoudens installeren een goede waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, smaakvol water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Leusden kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Stoutenburg hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Stoutenburg?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Stoutenburg. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor fris kraanwater en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Stoutenburg heeft een geschatte waterhardheid van 5.40. Concreet: zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, water met een lekkere smaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Stoutenburg

De waterhardheid van het leidingwater in Stoutenburg is om en nabij de 5.40 dH. Dit betekent dat het water zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,38 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-stoutenburg-3835

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Boshuis Duolux plus 150
 • North Star 11ED
 • Watercompany Softflow 20
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • BWT AQA Perla 10

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aquacell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Stoutenburg voer je de dH waarde terug van 5.40 naar een fijne 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €930.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Stoutenburg.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €80 voor een magnetische ontharder tot wel €1650 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterontkalkers starten bij €720, excl. installatie. Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1600 en €1850 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de huidige kosten van een waterontharder in Stoutenburg.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze vergelijker en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen supersnel merken, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €135
Mechanische waterontharderRond de €710
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1190
Reinigingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudscontractVanaf €115 (jaarbasis)
InstallatiekostenCirca €170
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Stoutenburg?
De waterhardheid in Stoutenburg schatten we op 5.40 dH. Dit cijfer in de provincie Utrecht is grofweg 6.11 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. geen droge huid na het douchen, betere smaak van water, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld via een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Stoutenburg.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, een betere smaak van het water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie