Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Neer

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Neer heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten tref je bruikbare informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Neer.
 • Dit kan leiden tot problemen als slecht functionerende apparaten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, lekkerdere koffie en thee en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €240 op jaarbasis.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid NeerTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6086
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34600 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere energierekening.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Neer

Zit jij thuis ook met geïrriteerde huid en/of kalk op de lak van de auto? Een aanzienlijk aantal Nederlanders kiezen een goede waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Leudal zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Neer hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Professionele ontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Neer?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Neer. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt betere smaak van water en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Neer kent een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere verwarming, verminderde eczeem klachtenen geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Neer

De waterhardheid van het leidingwater in Neer is ongeveer 7.34 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-neer-6086

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Kinetico Sumo 1
 • Remon Waterontharders Angara
 • Boshuis Combilux plus 100
 • Bayard Tenera 18
 • Euro Combi 14 Fleck

Hoe werkt de waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Siata) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Neer minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €840.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Neer.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1475 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers beginnen bij €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1525 en €1850 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Neer.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze vergelijker en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk supersnel experts, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €90
Mechanische waterontharderBegint bij €730
Elektrische waterontharderC.a. €930
Reinigingszout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudV.a €160 (jaarbasis)
InstallatieV.a €230
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Neer?
De hardheid van het kraanwater in Neer is circa 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is doorgaans 7.36 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een zachte huid, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen via een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Neer.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, een betere smaak van het water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie