Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nunhem

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, smerig water of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Nunhem leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs tref je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Nunhem.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals een irriterende huid en een hoge energierekening.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn structureel lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €235 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid NunhemHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6083
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34600 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Nunhem

Zit jij in de woning ook met situaties als verstopte leidingen of onnodig veel schoonmaken? Meer en meer woningeigenaren bestellen een slimme waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, Geen glascorrosie of witte aanslag, een glanzende vaat en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Leudal zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Nunhem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Nunhem?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Nunhem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Nunhem ontvangt een waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het textiel gaat langer mee.
 • Opmerking: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Nunhem

De waterhardheid van het drinkwater in Nunhem is om en nabij de 7.34 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-nunhem-6083

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Kinetico Premier Compact HF
 • Apic Melite
 • Amysoft C-100
 • Watertotaal Euro Twin 14
 • Lubron Easysoft 750 Classic

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Service) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Nunhem verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €810.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Nunhem.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met product-experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €160 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1525 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Naast deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters zijn zo’n €770, zonder installeren. Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1600 en €1925 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Nunhem.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Zo kan je zonder problemen en gratis monteurs, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €55
Waterontharder (mechanisch)C.a. €720
Elektrische waterontharderV.a €1060
Onthardingstabletten€50 per 100 kg
OnderhoudstarievenVanaf €160 op jaarbasis
MontageCirca €260
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Nunhem?
De hardheid van het kraanwater in Nunhem ligt op 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is grofweg 7.36 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. O.a. een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Nunhem.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie