Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heibloem

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, vies water of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Heibloem heeft als doel kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal check je uitgebreide info aangaande waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Heibloem.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals kalkstrepen op glas en lak en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, een glanzende vaat en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €335 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid HeibloemHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6089
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34600 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Heibloem

Wil je definitief afrekenen met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Leudal opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Heibloem was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Heibloem?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Heibloem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Heibloem zit met een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Onder andere lagere energierekening, betere smaak van water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Niet vergeten: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Heibloem

De waterhardheid van het water in Heibloem bedraagt circa 7.34 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-heibloem-6089

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • Watertotaal Euro Twin 60
 • Watergenius HWS 2500
 • Atag Descale 5
 • Electric GXOF27KE

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals North Star) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Heibloem voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €840.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Heibloem.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €95 voor magnetische ontharders tot zo’n €1825 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterverzachters starten vanaf €690 (zonder installatiewerk). Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €2000 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Heibloem.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen supersnel installateurs, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €80
Mechanische waterontharderBegint bij €690
Elektronische waterontharderVanaf €1150
Tabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudstarievenCirca €115 p/jaar
InstallatiekostenV.a €180
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Heibloem?
De hardheid van het leidingwater in Heibloem is plus minus 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is doorgaans 7.36 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als een besparing op de energierekening en textiel slijt minder snel.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen door het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging is essentieel voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Heibloem.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie