Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Roggel

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Roggel maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs verzamel je nuttige informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Roggel.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld een droge huid en dichtgeslibde leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: structureel lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €340 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid RoggelTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6089
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34600 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Roggel

Wil jij ook af van geïrriteerde huid of minder lekker water uit de kraan? Een groot deel van de huishoudens kiezen een elektrische waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer, geen strepen meer op glas en lak, het textiel gaat langer mee en besparen op de energiekosten. In de gemeente Leudal opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Roggel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Aanbieding ontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Roggel?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Roggel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor smaakvoller water en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Roggel heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. efficiëntere verwarming, heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Roggel

De waterhardheid van het drinkwater in Roggel is 7.34 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-roggel-6089

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Kinetico Sumo 2
 • Bayard Tenera 22
 • Kinetico Essential
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • Atlantis Cabinet A-10R

Zo werkt een waterverzachter

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Delta) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Roggel voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €870.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Roggel.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot ruim €1650 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van ontkalkers lopen op vanaf €840, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd systeem zit ergens tussen de €1425 en €1900 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder check je de huidige kosten van een waterontharder in Roggel.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze vergelijker en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en vandaag nog specialisten, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €135
Waterontharder (mechanisch)Circa €670
Elektronische waterontharderVanaf €1050
Regeneratiezout€25 voor 50 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €135 per jaar
MontageVanaf €250
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Roggel?
De hardheid in Roggel bedraagt 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is circa 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Bijv. een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Roggel.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie