Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Horn

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Horn heeft als effect water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier bekijk je waardevolle informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Horn.
 • Dit kan zorgen voor situaties als koffie thee dat bitter smaakt en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €295 per jaar.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid HornHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6085
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34600 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Horn

Wil jij ook af van dichtgeslibde leidingen of onnodig veel schoonmaken? Een groeiend aantal huishoudens plaatsen een slimme waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachtere was en lagere energiekosten. In de gemeente Leudal zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Horn heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Duurzame waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Horn?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Horn. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Horn heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan lager stroom- en gasverbruik, verminderde eczeem klachtenen ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Horn

De waterhardheid van het leidingwater in Horn bedraagt ongeveer 7.34 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-horn-6085

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Kinetico Premier Maxi
 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • Detandt-Simon Primo 20

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Horn verklein je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €840.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Horn.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met vakmannen voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit loopt van €75 voor magnetische ontharders tot meer dan €1600 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Behalve deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van deze systemen zijn zo’n €750 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1625 en €2225 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Horn.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en vandaag nog installateurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €145
Waterontharder (mechanisch)C.a. €650
Elektrische waterontharderVanaf €960
Regeneratiezout€30 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €115 per beurt
MontageV.a €160
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Horn?
De hardheid van het leidingwater in Horn is om en nabij de 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is gemiddeld 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals kleding en ander textiel gaat langer mee en minder poetsen en boenen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het comfort. Bijv. een minder droge huid, zacht en smaakvol water, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Horn.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie