Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Dadizele

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 11,20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Dadizele heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal verzamel je praktische info over diverse types waterontharders: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 11,20 dH in Dadizele.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld strepen op je ruiten en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in lagere energierekening, zacht en fris water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €210 per jaar.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid DadizeleHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMoorslede
Postcode8890
Gem. Gasverbruik M31.525 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3400 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Dadizele

Ben jij ook klaar met een inefficiënte hr-ketel of koffie of thee dat bitter smaakt? Meer en meer Belgen nemen een slimme waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachtere was en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Moorslede opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterverzachter in Dadizele heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding ontharder.

PluspuntBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Dadizele?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Dadizele. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Dadizele zit met een waterhardheid van 11,20. Concreet: Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed om te weten: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Dadizele

De waterhardheid van het drinkwater in Dadizele is 11,20 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-dadizele-8890

Vaak geplaatste ontharders

 • Electrolux 18L
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Hydrotense Seduction 16
 • Erie Slimline Eco8
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600

Hoe werkt een waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Autotrol) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Dadizele verlaag je de dH waarde van 11,20 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen 2 soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €900.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Dadizele.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €120 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1425 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, het type ontharder en het vermogen. Naast deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €780, zonder installeren. Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1125 en €1800 inclusief inregelen. In het volgende schema check je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Dadizele.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk supersnel merken, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €160
Mechanische waterontharderV.a €710
Elektrische waterontharderCirca €990
Zouttabletten€25 voor 50 kg
OnderhoudskostenVanaf €105 op jaarbasis
PlaatsingCirca €275
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Dadizele?
De hardheid van het water in Dadizele komt uit op ong. 11,20 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen is gemiddeld 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen gunstig energieverbruik en minder poetsen en boenen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd door zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De werking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Dadizele.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie