Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Malden

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Malden zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina vind je waardevolle informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.50 dH in Malden.
 • Hierdoor ontstaan problemen als kalkstrepen op glas en lak en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €215 per jaar.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid MaldenHoe werkt het?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcode6581
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Smaakvol water.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op de ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Malden

Zit jij thuis ook met een inefficiënte hr-ketel en/of glascorrosie? Steeds meer Hollanders en Belgen nemen een goede waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding en ander textiel gaat langer mee en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Heumen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Malden was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Beste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Malden?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Malden. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor een meer gunstig energieverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Malden heeft een gemeten waterhardheid van 7.50. Dat betekent matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan een besparing op de energierekening, betere smaak van water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Malden

De waterhardheid van het water in Malden bedraagt ongeveer 7.50 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-malden-6581

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Twin 10
 • Atag Descale 20
 • Puricom Stratos HE25
 • Ecowater ESM 42
 • Watertotaal Euro Twin 80

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Honeywell) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Malden reduceert je de dH waarde van 7.50 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een gunstige prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €960.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het kost stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Malden.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €65 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2025 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterverzachters starten vanaf €650, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1575 en €1775 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel vind je de huidige kosten van een waterontharder in Malden.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met onze vergelijker en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Zo kan je zonder problemen supersnel merken, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €130
Mechanische waterontharderVanaf €650
Waterontharder (elektronisch)V.a €960
Regeneratiezout€50 voor 100 kg
OnderhoudskostenCirca €85 p/jaar
PlaatsingskostenRond de €170
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Malden?
De hardheid van het kraanwater in Malden is circa 7.50 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is circa 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen door regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Malden.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie