Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Spaubeek

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Spaubeek heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website bekijk je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Spaubeek.
 • Dit is de oorsprong van onder andere glascorrosie en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachter wasgoed en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €280 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid SpaubeekFunctioneringGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBeek
Postcode6176
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Spaubeek

Wil je definitief afrekenen met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of extra zeep en shampoo nodig? Een toenemende groep huishoudens nemen een professionele waterontharder. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Beek zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Spaubeek was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Zuinigste waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Spaubeek?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Spaubeek. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een besparing op gas- en stroomverbruik en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Spaubeek heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Spaubeek

De waterhardheid van het water in Spaubeek is 7.34 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-spaubeek-6176

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • North Star 14UD
 • 038waterontharder Separaat 14
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Halutec Domus DPS 300
 • BWT AQA Perla Duo

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Pentair Fleck) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Spaubeek reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €940.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Spaubeek.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1850 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van ontkalkers starten vanaf €720 (zonder installatiewerk). Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1625 en €2025 incl. installatie. In het volgende schema bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Spaubeek.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Zo kan men gemakkelijk en vandaag nog experts, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €65
Mechanische waterontharderVanaf €830
Elektronische waterontharderRond de €1030
Tabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudskostenC.a. €80 op jaarbasis
MontageVanaf €200
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Spaubeek?
De hardheid van het water in Spaubeek is circa 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is doorgaans 7.36 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen structureel lagere energiekosten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder neemt voor het comfort. Denk aan een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld middels een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Spaubeek.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere stookkosten, een betere smaak van het water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie