Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Maastricht Airport

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, water met een vreemde smaak of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Maastricht Airport resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal vind je uitgebreide info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Maastricht Airport.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals een droge huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: verlaging van de maandlasten voor energie, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €200 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid Maastricht AirportHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteBeek
Postcode6199
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en fris water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Maastricht Airport

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groeiend aantal Nederlanders installeren een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Beek opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Maastricht Airport heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Beste waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Maastricht Airport?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Maastricht Airport. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor kalkvrije leidingen en textiel dat langer mee gaat. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Maastricht Airport heeft een waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. lagere energiekosten, betere smaak van water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Maastricht Airport

De waterhardheid van het water in Maastricht Airport is om en nabij de 7.34 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-maastricht-airport-6199

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • North Star 17UD
 • North Star 14ED
 • Hydrotense StandAlone 8L
 • BWT AQA smart
 • Hydrotense StandAlone 12L

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Maastricht Airport minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €840.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Maastricht Airport.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1625 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €710, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1100 en €2075 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Maastricht Airport.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Zo kan je gemakkelijk en kosteloos installateurs, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €60
Mechanische waterontharderCirca €750
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1160
Regeneratiezout€25 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €155 per jaar
MontageRond de €200
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Maastricht Airport?
De waterhardheid in Maastricht Airport is circa 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg is doorgaans 7.36 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen zijdezachte kleding en huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je met name een waterontharder neemt voor het comfort. Bijv. geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Maastricht Airport.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, een lekkere watersmaak, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, verminderde eczeem klachten, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie