Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zwaag

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Zwaag resulteert in kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina tref je belangrijke info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Zwaag.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals strepen op de ramen en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, heerlijk zachte kleding en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €200 per jaar.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid ZwaagHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHoorn
Postcode1689
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lagere stookkosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Zwaag

Ben jij ook klaar met slecht werkende huishoudelijke apparaten en bittere thee en koffie? Veel mensen bestellen een professionele waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder poetsen en boenen, lekkere watersmaak en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Hoorn zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Zwaag gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Aanbieding verzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zwaag?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Zwaag. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Zwaag zit met een waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poetsen en boenen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Zwaag

De waterhardheid van het leidingwater in Zwaag bedraagt ongeveer 6.00 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zwaag-1689

Veel gekozen merken

 • Delta Tibera
 • Delta Onega
 • Aquarex IMP Pro 18
 • Boshuis Combilux plus 150
 • General electric GXOF27KE

Hoe werkt een waterverzachter precies?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Bayard) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zwaag reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €950.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Zwaag.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Van €135 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2025 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterverzachters lopen op vanaf €810, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1525 en €2025 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder tref je de huidige kosten van een waterontharder in Zwaag.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze vergelijker en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en gratis installatiebedrijven, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €160
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €820
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1180
Onthardingszout€30 voor 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €120 per jaar
PlaatsingRond de €260
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Zwaag?
De hardheid van het water in Zwaag ligt op 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland is grofweg 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals apparatuur die langer meegaat en geen strepen meer op glas en lak.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, betere smaak van water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Zwaag.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie