Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Diegem

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht werkende huishoudelijke apparaten of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 20,27 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterverzachter in Diegem zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten tref je handige info over verschillende soorten waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 20,27 dH in Diegem.
 • Hierdoor ontstaan situaties als kalk op de lak van de auto en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €280 per jaar.

Direct naar: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid DiegemHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteMachelen
Postcode1831
Gem. Gasverbruik M31.520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3350 kWh
Gem. Waterhardheid20,27 dH

Pluspunten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Diegem

Heb je last van een droge huid of strepen op je ruiten? Een groeiend aantal mensen lossen dit op met een elektrische waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, water met een lekkere smaak en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Machelen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Diegem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Goede verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Diegem?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Diegem. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een zachte huid en zijdezachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Diegem heeft een gemeten waterhardheid van 20,27. Samengevat: Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zacht en fris water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Uit de test: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Diegem

De waterhardheid van het leidingwater in Diegem is ongeveer 20,27 dH. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 20,27 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,73 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-diegem-1831

Installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Erie Maxima Eco11
 • BWT Bestsoft 11
 • Amysoft C-100
 • Waterboss 900
 • Kinetico 2020C HE

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals BWT) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Diegem verklein je de dH waarde van 20,27 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €790.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Diegem.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €90 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1875 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers zijn zo’n €650, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1625 en €1900 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder vind je de geschatte kosten van een waterverzachter in Diegem.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en direct merken, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €50
Waterontharder (mechanisch)Rond de €730
Elektronische waterontharderV.a €1160
Zout€40 voor 75 kg
OnderhoudskostenV.a €120 per beurt
MontageC.a. €230
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Diegem?
De hardheid in Diegem is om en nabij de 20,27 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant ligt op 16,91 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere efficiëntere verwarming en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Diegem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, smaakvoller water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie