Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Haler

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Haler maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten check je waardevolle informatie over de waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Haler.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals kalkstrepen op ramen en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, lekkerdere koffie en thee en minder poetsen en boenen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €210 per 12 maanden.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid HalerFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6012
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34600 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lagere energiekosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Haler

Heb jij genoeg van verstopte leidingen en/of eindeloos schoonmaken? Een toenemende groep Nederlanders plaatsen een slimme waterontharder. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, smaakvol water en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Leudal zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Haler heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Zuinigste ontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glaasje water zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Haler?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Haler. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Haler heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld apparatuur die langer meegaat, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Niet vergeten: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Haler

De waterhardheid van het drinkwater in Haler is 7.34 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-haler-6012

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Hattem BLU B65
 • BWT AQA Perla 10
 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Delta Arenal
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Tubilite) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Haler verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door het waterverbruik, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €850.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Haler.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €150 voor magnetische ontharders tot ruim €2300 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in deze systemen beginnen vanaf ongeveer €710 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat varieert tussen ongeveer €1400 en €1775 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Haler.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en zonder kosten modellen, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €65
Mechanische waterontharderBegint bij €670
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1210
Zouttabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudBegint bij €125 op jaarbasis
PlaatsingC.a. €275
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Haler?
De hardheid in Haler is grofweg 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg bedraagt 7.36 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, een lekkere watersmaak, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Haler.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie