Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Grathem

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtslibbende waterleidingen of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Grathem heeft als doel kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier vind je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Grathem.
 • Hierdoor ontstaan situaties als glascorrosie en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, een glanzende vaat en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €275 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GrathemHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6096
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34600 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en fris water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Grathem

Heb je in huis last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een groot deel van de huizenbezitters bestellen een goede waterontharder. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachter wasgoed en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Leudal werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Grathem heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Grathem?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Grathem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor smaakvol water en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Grathem kent een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Grathem

De waterhardheid van het water in Grathem ligt op ong. 7.34 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-grathem-6096

Installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • Mooiwater Grande
 • Euro Combi compact 30

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als North Star) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Grathem reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €910.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Grathem.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €130 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1775 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Buiten deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontkalkers starten vanaf €810 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1425 en €2025 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Grathem.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Via die service kan jij makkelijk en zonder kosten specialisten, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €120
Mechanische waterontharderC.a. €830
Waterontharder (elektrisch)Circa €1080
Zouttabletten€50 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €125 op jaarbasis
InstallatieVanaf €200
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Grathem?
De waterhardheid in Grathem is plus minus 7.34 dH. De waarde in de provincie Limburg bedraagt 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: lagere stookkosten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Bijv. een zachte huid, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt via natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Grathem.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie