Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heythuysen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Heythuysen heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs verzamel je waardevolle informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Heythuysen.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals droog haar na het douchen en een hoge energierekening.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkerdere koffie en thee en minder poetsen en boenen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €200 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid HeythuysenTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6093
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34600 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Heythuysen

Wil je definitief afrekenen met een inefficiënte hr-ketel en/of veel schoonmaakwerk? Een groeiend aantal woningeigenaren plaatsen een elektrische waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Leudal zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Heythuysen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Aanbieding ontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Heythuysen?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Heythuysen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Heythuysen heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • O.a. kalkvrije leidingen, zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Heythuysen

De waterhardheid van het leidingwater in Heythuysen is ongeveer 7.34 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-heythuysen-6093

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Lubron Proline SXT2
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Judo Quicksoft Uno
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aquacell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Heythuysen reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €810.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Heythuysen.

Reken af met kalk!

Kom in contact met experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Je hebt ze vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1625 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van ontharders starten bij €670 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1175 en €1775 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Heythuysen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan je gemakkelijk en kosteloos experts, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €60
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €740
Elektronische waterontharderCirca €1060
Reinigingszout€25 per 50 kilo
OnderhoudVanaf €100 per beurt
PlaatsingskostenRond de €180
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Heythuysen?
De hardheid van het kraanwater in Heythuysen schatten we op 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is gemiddeld 7.36 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als een beter presterende CV-ketel en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Heythuysen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, een lekkere watersmaak, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie