Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Baexem

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtslibbende waterleidingen of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Baexem maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs vind je praktische informatie aangaande waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Baexem.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als eczeem klachten en hoge stookkosten.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, water met een lekkere smaak en minder poetsen en boenen.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €200 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid BaexemHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6095
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34600 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Baexem

Wil je definitief afrekenen met een inefficiënte hr-ketel of veel schoonmaakwerk? Steeds meer Hollanders en Belgen installeren een professionele waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, kleding die langer mooi blijft en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Leudal werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Baexem was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke ontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Baexem?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Baexem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor zacht en smaakvol water en heerlijk zachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Baexem heeft een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Baexem

De waterhardheid van het water in Baexem bedraagt ongeveer 7.34 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-baexem-6095

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • North Star Okosoft 35
 • North Star 14ED
 • Euro Combi compact 25

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Kenmore) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Baexem reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €750.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Baexem.

Reken af met kalk!

Kom in contact met product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €85 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1800 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het model, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Naast deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €710, excl. installatie. Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1375 en €1775 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Baexem.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en direct modellen, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €155
Mechanische waterontharderBegint bij €680
Elektronische waterontharderRond de €990
Tabletten€40 per 75 kg
OnderhoudscontractRond de €130 (jaarbasis)
InstallatiekostenVanaf €170
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Baexem?
De hardheid van het water in Baexem is circa 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg ligt op 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals een besparing op de energierekening en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Baexem.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, fris kraanwater, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie