Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Parike

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Parike heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier vind je bruikbare info met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Parike.
 • Dit is de oorsprong van situaties als huidirritaties en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €285 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid ParikeHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBrakel
Postcode9661
Gem. Gasverbruik M31.430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4100 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Parike

Ben jij ook klaar met een irriterende huid en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Veel Belgen installeren een slimme waterontkalker. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, besparen op schoonmaakmiddelen, smaakvol water en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Brakel werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Parike heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Aanbieding waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Parike?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Parike. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een lager energieverbruik en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Parike heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Samengevat: Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Noemenswaardig: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Parike

De waterhardheid van het water in Parike ligt op ong. 19,60 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-parike-9661

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • General electric GE-45HF
 • Digisoft DS-2000 HE
 • Bayard Tenera 28
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • MultiAqua WaterMaster EC-14

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Whirlpool) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Parike voer je de dH waarde terug van 19,60 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden 2 soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €870.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het kost stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Parike.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €55 voor magnetische ontharders tot ruim €1875 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontharders starten bij €650, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1175 en €1875 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Parike.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en vandaag nog installateurs, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €75
Mechanische waterontharderBegint bij €690
Elektrische waterontharderRond de €910
Zout€45 per 100 kilo
OnderhoudstarievenCirca €85 op jaarbasis
MontagekostenRond de €225
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Parike?
De waterhardheid in Parike is om en nabij de 19,60 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen bedraagt 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Denk aan comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Parike.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie