Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zegelsem

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of koffie of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Zegelsem maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl check je waardevolle informatie alle mogelijke waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Zegelsem.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als huidirritaties en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €260 op jaarbasis.

Thema’s: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid ZegelsemTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBrakel
Postcode9660
Gem. Gasverbruik M31.425 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4050 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Zegelsem

Wil jij ook af van irritaties aan de huid en/of kalkstrepen op ramen? Veel woningeigenaren kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachtere was en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Brakel zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Zegelsem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zegelsem?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Zegelsem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot lekkerdere koffie en thee en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Zegelsem kent een waterhardheid van 19,60. Dat betekent Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Denk aan een beter presterende CV-ketel, een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Opmerking: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Zegelsem

De waterhardheid van het drinkwater in Zegelsem is ongeveer 19,60 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-zegelsem-9660

Bekende modellen en merken

 • General electric GE-26HI
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Bayard Tenera 22
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • MultiAqua WaterMaster EC-10

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterverzachters (van merken als Whirlpool) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Zegelsem verklein je de dH waarde van 19,60 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €870.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Zegelsem.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met product-specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €110 voor magnetische ontharders tot meer dan €2275 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het model, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Buiten deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €820, excl. installatie. Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1575 en €2200 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Zegelsem.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en direct experts, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €120
Mechanische waterontharderC.a. €810
Elektrische waterontharderV.a €940
Regeneratiezout€25 per 50 kilo
OnderhoudscontractVanaf €140 per jaar
InstallatieCirca €175
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Zegelsem?
De hardheid van het water in Zegelsem is grofweg 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen is ongeveer 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: een zachte huid en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals een fijne douchebeurt, smaakvol water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen aan de hand van pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Zegelsem.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere stookkosten, een betere smaak van het water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie