Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Maria-Oudenhove

Heb je in huis last van kalkneerslag, glascorrosie, water met een vreemde smaak of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Sint-Maria-Oudenhove zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl tref je praktische info alle mogelijke waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Sint-Maria-Oudenhove.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld eczeem klachten en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid na bad of douche en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €335 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Sint-Maria-OudenhoveHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBrakel
Postcode9660
Gem. Gasverbruik M31.420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4000 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Sint-Maria-Oudenhove

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge huid en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Meer en meer Vlamingen plaatsen een elektrische waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je hebt minder wasmiddelen nodig, fris kraanwater en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Brakel zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Sint-Maria-Oudenhove gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Sint-Maria-Oudenhove?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Sint-Maria-Oudenhove. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Sint-Maria-Oudenhove kent een waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Uit de test: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Sint-Maria-Oudenhove

De waterhardheid van het drinkwater in Sint-Maria-Oudenhove bedraagt ongeveer 19,60 dH. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-maria-oudenhove-9660

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • General electric GE-18C
 • Digisoft EC-500
 • Bayard Tenera 18
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • MultiAqua WaterMaster EC-4

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als Kenmore) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Maria-Oudenhove reduceert je de dH waarde van 19,60 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €950.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Sint-Maria-Oudenhove.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter variëren nogal. Je hebt ze vanaf €75 voor magnetische ontharders tot wel €2100 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Naast deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van deze systemen starten bij €670 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1325 en €2250 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema vind je de actuele kosten van een waterverzachter in Sint-Maria-Oudenhove.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan je moeiteloos supersnel experts, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €120
Mechanische waterontharderCirca €770
Elektrische waterontharderRond de €960
Zout€15 per 25 kg
OnderhoudscontractBegint bij €145 per jaar
InstallatieBegint bij €210
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Sint-Maria-Oudenhove?
De hardheid van het kraanwater in Sint-Maria-Oudenhove komt uit op ong. 19,60 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen ligt op 14,53 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor verminderde eczeem klachten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd door pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Sint-Maria-Oudenhove.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lager energieverbruik, betere smaak van water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie