Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zaffelare

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, vies water of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 11,20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Zaffelare maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl tref je nuttige informatie alle mogelijke waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 11,20 dH in Zaffelare.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals kalkstrepen op ramen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en fris water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €220 op jaarbasis.

Onderwerpen: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid ZaffelareHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLochristi
Postcode9080
Gem. Gasverbruik M31.560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3650 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een zachte huid.
 • Lagere energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Zaffelare

Heb je in huis last van slecht werkende huishoudelijke apparaten en minder lekker water uit de kraan? Meer en meer Belgen kiezen een handige waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Lochristi zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Zaffelare gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Duurzame verzachter.

VoordeelUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Zaffelare?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Zaffelare. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot kalkvrije leidingen en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Zaffelare heeft een geschatte waterhardheid van 11,20. Dit staat voor Hard water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, minder last van een droge huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Zaffelare

De waterhardheid van het leidingwater in Zaffelare ligt op ong. 11,20 dH. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-zaffelare-9080

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Bayard Tenera 28
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • General electric GXOF18KE
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact

Technische uitleg werking waterontkalker

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Kenmore) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Zaffelare verklein je de dH waarde van 11,20 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen 2 machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €780.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Zaffelare.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit loopt van €105 voor magnetische ontharders tot wel €1850 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in deze systemen beginnen bij €790, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1575 en €2175 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel bekijk je de geraamde kosten van een waterverzachter in Zaffelare.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en direct vakmannen, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €80
Waterontharder (mechanisch)Circa €730
Elektrische waterontharderVanaf €950
Reinigingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudC.a. €160 per jaar
MontagekostenRond de €225
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Zaffelare?
De waterhardheid in Zaffelare komt uit op ong. 11,20 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen is ongeveer 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als langere levensduur van huishoudelijke apparaten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. Het effect van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Zaffelare.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, fris kraanwater, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie