Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Beervelde

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 11,20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterverzachter in Beervelde resulteert in kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina verzamel je nuttige info info over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 11,20 dH in Beervelde.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals eczeem klachten en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, fris kraanwater en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €270 per jaar.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid BeerveldeTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLochristi
Postcode9080
Gem. Gasverbruik M31.555 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3600 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Beervelde

Heb je in huis last van een droge, geïrriteerde huid en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een aanzienlijk aantal huishoudens nemen een professionele waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, minder poetsen en boenen, smaakvol water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Lochristi kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Beervelde hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Voordeligste verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Beervelde?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Beervelde. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt een lager energieverbruik en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Beervelde kent een waterhardheid van 11,20. Dit staat voor Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan kalkvrije leidingen, minder last van een droge huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Beervelde

De waterhardheid van het drinkwater in Beervelde bedraagt ongeveer 11,20 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-beervelde-9080

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Bayard Tenera 22
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • General electric GNOH45KE
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Autotrol) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Beervelde verklein je de dH waarde van 11,20 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €870.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Beervelde.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit loopt van €130 voor magnetische ontharders tot ruim €1825 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Naast deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontharders zijn zo’n €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1375 en €1800 incl. installatie. In het overzicht hieronder bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Beervelde.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en vandaag nog vakmannen, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €115
Mechanische waterontharderVanaf €700
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1130
Onthardingstabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudskostenC.a. €100 op jaarbasis
InstallatieV.a €260
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Beervelde?
De hardheid van het kraanwater in Beervelde is doorgaans 11,20 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen komt uit op ongeveer 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen lager stroom- en gasverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Beervelde.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid, niet langer last van kalkaanslag, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie