Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Heusden

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 8,40 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Heusden leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten tref je handige informatie alle mogelijke waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 8,40 dH in Heusden.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals koffie thee dat bitter smaakt en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €285 per jaar.

Lees verder over: De juiste waterverzachter kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HeusdenWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDestelbergen
Postcode9070
Gem. Gasverbruik M31.550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3550 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een irriterende huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Heusden

Wil jij ook af van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of kalkstrepen op ramen? Veel Belgen nemen een betrouwbare waterontkalker. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder poetsen en boenen, smaakvol water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Destelbergen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Heusden hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Goede verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Heusden?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Heusden. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een beter presterende CV-ketel en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Heusden kent een waterhardheid van 8,40. Concreet: Normaal water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan lagere stookkosten, kleding die langer mooi blijft en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Heusden

De waterhardheid van het drinkwater in Heusden is ongeveer 8,40 dH. Dit houdt in dat het water Normaal water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-heusden-9070

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Bayard Tenera 18
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • General electric GE-45HF
 • Digisoft DS-2000 HE

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Tubilite) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Heusden verlaag je de dH waarde van 8,40 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden 2 types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €960.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Heusden.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €90 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2200 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontkalkers starten bij €810, zonder installeren. Een slim systeem zit ergens tussen de €1600 en €2000 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Heusden.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos snel specialisten, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €70
Mechanische waterontharderRond de €860
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1030
Zout€40 per 75 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €140 p/jaar
InstallatiekostenC.a. €225
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Heusden?
De waterhardheid in Heusden is gemiddeld 8,40 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt rond de 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid na bad of douche en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. O.a. geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Heusden.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, betere smaak van water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie