Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Teerns

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, vies water of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 5.90 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Teerns zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs tref je praktische info aangaande waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 5.90 dH in Teerns.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals minder lekker water en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €330 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid TeernsHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9085
Gem. Gasverbruik M31260 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22300 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lager energieverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Teerns

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening of extra zeep en shampoo nodig? Een groot deel van de Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Leeuwarden opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Teerns hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Zuinigste ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Teerns?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Teerns. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Teerns heeft een geschatte waterhardheid van 5.90. Samengevat: zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere apparatuur die langer meegaat, kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Opmerking: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Teerns

De waterhardheid van het leidingwater in Teerns is 5.90 dH. Dit betekent dat het water zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-teerns-9085

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Bayard Tenera 28
 • North Star 25ED
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Hydrotense Seduction 8
 • Culligan Medallist 910

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Van Marcke) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Teerns verklein je de dH waarde van 5.90 naar een Dh van ongeveer 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €840.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Teerns.

Reken af met kalk!

Kom in contact met vakmannen voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1950 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van deze systemen zijn zo’n €730, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1350 en €2075 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Teerns.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Zo kan je moeiteloos en direct installatiebedrijven, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €140
Mechanische waterontharderV.a €690
Elektronische waterontharderVanaf €1200
Tabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudskostenC.a. €85 per beurt
MontagekostenVanaf €200
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Teerns?
De hardheid van het water in Teerns ligt op 5.90 dH. De waarde in de provincie Friesland is grofweg 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan comfortabel douchen, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Teerns.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, lekker water uit de kraan, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie