Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Goutum

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 5.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Goutum zorgt voor kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl lees je waardevolle informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 5.90 dH in Goutum.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld onnodig veel zeepverbruik en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder poetsen en boenen.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €350 per jaar.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid GoutumHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9084
Gem. Gasverbruik M31260 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22300 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Aanslag op servies.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Goutum

Heb je last van droge haren na een douchebeurt of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een groeiend aantal Nederlanders plaatsen een elektrische waterontharder. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkere watersmaak en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Leeuwarden kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Goutum gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste ontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals Quookers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Goutum?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Goutum. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een lagere energierekening en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Goutum zit met een waterhardheid van 5.90. Definitie: zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Goutum

De waterhardheid van het water in Goutum is 5.90 dH. Dit betekent dat het water zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-goutum-9084

Veel gekozen merken

 • Bayard Tenera 22
 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Mooiwater Grande
 • Mooiwater Grande
 • Atlantis AT210

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Culligan) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Goutum reduceert je de dH waarde van 5.90 naar een Dh onder de 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €890.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Goutum.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit loopt van €135 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1700 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Buiten deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontkalkers lopen op vanaf €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1200 en €2125 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema check je de huidige kosten van een waterontharder in Goutum.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze vergelijker en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk supersnel specialisten, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €55
Waterontharder (mechanisch)Rond de €840
Elektronische waterontharderC.a. €960
Zout€25 voor 50 kg
OnderhoudskostenV.a €125 per jaar
InstallatieRond de €240
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Goutum?
De hardheid in Goutum komt uit op ong. 5.90 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is om en nabij de 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: een besparing op de energierekening en textiel slijt minder snel.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan comfortabel douchen, fris kraanwater, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Goutum.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, een lekkere watersmaak, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van droge huid, niet langer last van kalkaanslag, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie