Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bellegem

Wil jij ook af van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, smerig water of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 14,00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Bellegem leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website verzamel je waardevolle informatie alle mogelijke waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 14,00 dH in Bellegem.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere kalk op de lak van de auto en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €345 per jaar.

Direct naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid BellegemZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKortrijk
Postcode8510
Gem. Gasverbruik M31.425 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4750 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Bellegem

Wil jij ook af van een droge huid en wit uitslaande wanden en tegels? Een toenemende groep huizenbezitters nemen een innovatieve waterontkalker. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zijdezachte kleding en huid en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Kortrijk zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Bellegem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bellegem?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Bellegem. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Bellegem zit met een waterhardheid van 14,00. Samengevat: Hard water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. lagere energiekosten, lekkere watersmaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Bellegem

De waterhardheid van het water in Bellegem bedraagt ongeveer 14,00 dH. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-bellegem-8510

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Lubron Softstar Classic
 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • Delta Ontario duplex
 • Atlantis Krausen C100-E
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. GE) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bellegem minimaliseer je de dH waarde van 14,00 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een lage prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €810.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Bellegem.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met professionals voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €60 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1800 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontkalkers zijn zo’n €800, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1450 en €1800 inclusief plaatsing. In onderstaande schema tref je de huidige kosten van een waterverzachter in Bellegem.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en direct monteurs, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €135
Mechanische waterontharderBegint bij €660
Waterontharder (elektrisch)V.a €1120
Reinigingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €140 (jaarbasis)
PlaatsingVanaf €250
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Bellegem?
De waterhardheid in Bellegem komt uit op ong. 14,00 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen is doorgaans 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als efficiëntere verwarming en het textiel gaat langer mee.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bellegem.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie