Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Heule

Heb je last van kalkneerslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 14,00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterverzachter in Heule resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl vind je uitgebreide info aangaande waterontharders: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 14,00 dH in Heule.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld eczeem klachten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €230 per jaar.

Klik door naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HeuleHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKortrijk
Postcode8501
Gem. Gasverbruik M31.420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4700 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op de ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Heule

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen en eindeloos schoonmaken? Veel huishoudens kiezen voor de installatie van een handige waterontkalker. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, lekkere watersmaak en een lager energieverbruik. In de gemeente Kortrijk zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Heule was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Aanbieding waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Heule?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Heule. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt structureel lagere energiekosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Heule heeft een waterhardheid van 14,00. Dit houdt in Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Bijv. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Heule

De waterhardheid van het drinkwater in Heule is 14,00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-heule-8501

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Delta Onega duplex
 • Atag Descale 30
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Honeywell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Heule verlaag je de dH waarde van 14,00 naar een gezonde 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 producten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €975.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Heule.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1550 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en het vermogen. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontharders starten bij €700, zonder installeren. Een slimme installatie zit ergens tussen de €1450 en €1975 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Heule.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en gratis monteurs, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €60
Waterontharder (mechanisch)Circa €880
Elektrische waterontharderBegint bij €950
Zout€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €130 op jaarbasis
InstallatieCirca €260
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Heule?
De hardheid van het leidingwater in Heule is doorgaans 14,00 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen is grofweg 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Heule.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, niet langer last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie