Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bissegem

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 14,00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Bissegem leidt tot kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website bekijk je handige info aangaande waterontharders: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 14,00 dH in Bissegem.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld apparaten die slecht werken en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid na bad of douche en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €220 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterverzachter kooptipsPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid BissegemTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKortrijk
Postcode8501
Gem. Gasverbruik M31.415 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4650 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Bissegem

Wil je definitief afrekenen met een erg droge huid of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de Belgen lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Kortrijk zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Bissegem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bissegem?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Bissegem. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Bissegem heeft een waterhardheid van 14,00. Definitie: Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. verlaging van de maandlasten voor energie, lekkere watersmaak en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Bissegem

De waterhardheid van het leidingwater in Bissegem is ongeveer 14,00 Duitse graden. Dit betekent dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-bissegem-8501

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Euro Twin 25
 • Delta Onega
 • Atag Descale 20
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25

Zo werkt een waterontkalker

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Delta) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Bissegem verlaag je de dH waarde van 14,00 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan twee producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €890.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Bissegem.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot wel €1400 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van dergelijke installaties beginnen bij €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1625 en €1950 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel tref je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Bissegem.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men eenvoudig supersnel monteurs, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €150
Mechanische waterontharderRond de €750
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1000
Onthardingstabletten€40 per 75 kg
OnderhoudstarievenC.a. €95 per beurt
PlaatsingC.a. €150
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Bissegem?
De hardheid van het water in Bissegem is plus minus 14,00 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen schatten we op 15,09 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het comfort. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Bissegem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, betere smaak van water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie