Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wulpen

Heb je last van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, verstopte leidingen of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8,40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Wulpen maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal check je waardevolle info over de waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 8,40 dH in Wulpen.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld een droge huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, zacht en smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €225 per jaar.

Thema’s: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid WulpenZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKoksijde
Postcode8670
Gem. Gasverbruik M31.545 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3700 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Wulpen

Wil je definitief afrekenen met verstopte leidingen of kalkstrepen op ramen? Flink wat huizenbezitters bestellen een slimme waterontkalker. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Koksijde zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Wulpen heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wulpen?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Wulpen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt water met een lekkere smaak en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Wulpen ontvangt een waterhardheid van 8,40. Definitie: Normaal water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan lager stroom- en gasverbruik, water met een lekkere smaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Wulpen

De waterhardheid van het leidingwater in Wulpen is 8,40 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Normaal water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-wulpen-8670

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Euro Twin 14
 • Delta Morava
 • Atag Descale 10

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Galaxy) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wulpen verklein je de dH waarde van 8,40 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €850.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Wulpen.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €125 voor magnetische ontharders tot wel €1425 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontkalkers starten bij €810 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1425 en €2100 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder vind je de actuele kosten van een waterverzachter in Wulpen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en snel installatiebedrijven, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €105
Mechanische waterontharderBegint bij €660
Elektronische waterontharderRond de €1140
Reinigingszout€30 per 50 kg
OnderhoudC.a. €95 per beurt
MontagekostenBegint bij €240
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Wulpen?
De hardheid van het leidingwater in Wulpen ligt rond de 8,40 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen is ongeveer 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor verminderde eczeem klachten en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schoon apparaat is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wulpen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie