Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Klerken

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, glascorrosie, vies water of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Klerken zorgt voor water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website check je waardevolle info over verschillende soorten waterontharders: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 19,60 dH in Klerken.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als bittere thee koffie en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: lagere stookkosten, smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €250 per 12 maanden.

Klik door naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid KlerkenTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHouthulst
Postcode8650
Gem. Gasverbruik M31.525 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3500 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Klerken

Wil je definitief afrekenen met een droge huid of onnodig poets- en boenwerk? Een groot deel van de Belgen installeren een innovatieve waterontkalker. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, lekkerdere koffie en thee en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Houthulst zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Klerken was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Waterverzachter informatie.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Klerken?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Klerken. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Klerken zit met een waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, zacht en smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed om te weten: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Klerken

De waterhardheid van het drinkwater in Klerken is om en nabij de 19,60 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-klerken-8650

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Waterluxe Combi 25
 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • Euro Combi compact 20
 • Delta Duplex unit
 • Aquatechnic Ultrasoft 6

Technische uitleg werking waterontkalker

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Kenmore) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Klerken verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €920.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Klerken.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1675 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterverzachters starten bij €760, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €2125 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Klerken.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe supersnel merken, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €100
Waterontharder (mechanisch)Rond de €830
Waterontharder (elektronisch)Rond de €950
Zouttabletten€30 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €130 per 12 maanden
PlaatsingskostenVanaf €200
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Klerken?
De waterhardheid in Klerken bedraagt 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen is plus minus 15,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: een beter presterende CV-ketel en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Klerken.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie