Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Merkem

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of een droge huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Merkem resulteert in water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten tref je waardevolle info over de waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 19,60 dH in Merkem.
 • Hierdoor ontstaan situaties als kalkaanslag en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €240 per 12 maanden.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid MerkemHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHouthulst
Postcode8650
Gem. Gasverbruik M31.530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3550 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere energierekening.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een erg droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Merkem

Heb jij genoeg van een irriterende huid of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een groot deel van de mensen installeren een handige waterontkalker. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, fris kraanwater en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Houthulst zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterverzachter in Merkem gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Waterontkalker informatie.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Merkem?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Merkem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot zachter wasgoed en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Merkem zit met een waterhardheid van 19,60. Samengevat: Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Merkem

De waterhardheid van het leidingwater in Merkem bedraagt circa 19,60 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-merkem-8650

Installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Waterluxe Duo 7
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Euro Combi compact 25
 • Delta Escalda
 • Aquatechnic Ultrasoft 10

Technische uitleg werking waterontkalker

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Kenmore) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Merkem verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een Dh onder de 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik hangt af van het waterverbruik, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €800.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Merkem.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker variëren nogal. Dit begint vanaf €130 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1775 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van ontkalkers zijn zo’n €790, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1625 en €1875 incl. installatie. In onderstaande schema bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Merkem.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Zo kan je makkelijk en snel specialisten, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €95
Waterontharder (mechanisch)V.a €820
Waterontharder (elektrisch)V.a €1210
Onthardingszout€30 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €140 per beurt
InstallatiekostenRond de €220
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Merkem?
De hardheid van het kraanwater in Merkem is plus minus 19,60 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen is plus minus 15,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere water met een lekkere smaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, smaakvoller water, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Merkem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie