Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Reninge

Wil jij ook af van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtgeslibde leidingen of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 22,40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Reninge resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl vind je uitgebreide informatie alle mogelijke waterontharders: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 22,40 dH in Reninge.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld bittere thee en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding die langer mooi blijft en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €255 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid ReningeFunctioneringDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLo-Reninge
Postcode8647
Gem. Gasverbruik M31.520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3450 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Reninge

Heb je in huis last van dichtslibbende waterleidingen en/of wit uitslaande wanden en tegels? Flink wat huizenbezitters nemen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachtere was en een lagere energierekening. In de gemeente Lo-Reninge zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Reninge was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Waterontharder informatie.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Reninge?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Reninge. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel een zachte huid en textiel dat langer mee gaat. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Reninge kent een waterhardheid van 22,40. Definitie: Heel hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan lagere energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Reninge

De waterhardheid van het drinkwater in Reninge is 22,40 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-reninge-8647

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Waterluxe Combi 12
 • Kinetico Sumo 2
 • Euro Combi compact 14
 • Delta Duplex duet
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter

Hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua-o-Matic) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Reninge verklein je de dH waarde van 22,40 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan twee machines: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €870.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het kost stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Reninge.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan product-experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €145 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2000 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Buiten deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontharders starten vanaf €740, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1575 en €1875 incl. installatie. In de tabel hieronder bekijk je de actuele kosten van een waterverzachter in Reninge.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan je moeiteloos en direct specialisten, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €55
Mechanische waterontharderV.a €800
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1080
Regeneratiezout€45 voor 100 kilo
OnderhoudC.a. €110 per jaar
PlaatsingskostenRond de €220
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Reninge?
De hardheid van het water in Reninge ligt rond de 22,40 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen is ongeveer 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals zachter wasgoed en minder poetsen en boenen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Reninge.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie