Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oostduinkerke

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, glascorrosie, slecht functionerende apparaten of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 8,40 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Oostduinkerke zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten lees je belangrijke info over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 8,40 dH in Oostduinkerke.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als eczeem klachten en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid en textiel slijt minder snel.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €300 per jaar.

Lees verder over: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid OostduinkerkeHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKoksijde
Postcode8670
Gem. Gasverbruik M31.540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3650 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Oostduinkerke

Heb je in huis last van een irriterende huid en bittere smakende thee? Flink wat Vlamingen lossen dit op met een handige waterontkalker. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, besparen op schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Koksijde kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Oostduinkerke wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Ontkalker informatie.

PositiefBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Oostduinkerke?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Oostduinkerke. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een mooie besparing op de energierekening en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Oostduinkerke ontvangt een waterhardheid van 8,40. Definitie: Normaal water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Opmerking: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Oostduinkerke

De waterhardheid van het water in Oostduinkerke bedraagt circa 8,40 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Normaal water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-oostduinkerke-8670

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Waterluxe Duo 25
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Euro Twin 10
 • Delta Isera
 • Atag Descale 5

Hoe werkt de waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Pallas) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Oostduinkerke voer je de dH waarde terug van 8,40 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden twee machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €750.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Oostduinkerke.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €155 voor magnetische ontharders tot wel €1475 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van deze systemen beginnen bij €690, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1525 en €2075 (met montage inbegrepen). In het volgende schema achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Oostduinkerke.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze vergelijker en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder gedoe en zonder kosten installateurs, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €65
Waterontharder (mechanisch)Circa €790
Waterontharder (elektronisch)C.a. €920
Regeneratiezout€45 voor 100 kg
OnderhoudskostenV.a €85 op jaarbasis
InstallatieV.a €175
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Oostduinkerke?
De hardheid in Oostduinkerke is grofweg 8,40 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen is doorgaans 15,09 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. comfortabel douchen, betere smaak van water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oostduinkerke.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie