Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Adinkerke

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 12,88 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Adinkerke maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten vind je bruikbare info met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 12,88 dH in Adinkerke.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals apparaten die slecht werken en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €210 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid AdinkerkeTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDe Panne
Postcode8660
Gem. Gasverbruik M31.535 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3600 kWh
Gem. Waterhardheid12,88 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Adinkerke

Wil jij ook af van rendementsverlies van verwarming en kalkstrepen op glas en lak? Veel woningeigenaren installeren een handige waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, textiel slijt minder snel en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente De Panne werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Adinkerke hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Ontharder informatie.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Adinkerke?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Adinkerke. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en zijdezachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Adinkerke heeft een gemeten waterhardheid van 12,88. Definitie: Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, verminderde eczeem klachtenen textiel slijt minder snel.
 • Goed om te weten: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Adinkerke

De waterhardheid van het leidingwater in Adinkerke is 12,88 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 12,88 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 36,68 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-adinkerke-8660

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Waterluxe Duo 12
 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Euro Combi compact 30
 • Delta Garona
 • Aquatechnic Ultrasoft 20

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterverzachters (van merken zoals Siata) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Adinkerke verlaag je de dH waarde van 12,88 naar een gezonde 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €770.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Adinkerke.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €100 voor magnetische ontharders tot ruim €1400 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterverzachters beginnen bij €780 (montage niet inbegrepen). Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1650 en €1850 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder vind je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Adinkerke.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en kosteloos modellen, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €125
Mechanische waterontharderCirca €780
Waterontharder (elektrisch)Circa €910
Onthardingstabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudRond de €130 op jaarbasis
MontagekostenRond de €260
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Adinkerke?
De hardheid in Adinkerke is circa 12,88 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen ligt op 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, betere smaak van water, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Adinkerke.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, betere smaak van water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie