Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Pollinkhove

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 22,40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Pollinkhove resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs check je praktische informatie over diverse types waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 22,40 dH in Pollinkhove.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als kalkstrepen op glas en lak en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, betere smaak van water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €300 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid PollinkhoveWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLo-Reninge
Postcode8647
Gem. Gasverbruik M31.515 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3400 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Pollinkhove

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening of minder lekker water uit de kraan? Een toenemende groep mensen lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, lekkerdere koffie en thee en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Lo-Reninge kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterverzachter in Pollinkhove heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Milieuvriendelijke waterontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Pollinkhove?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Pollinkhove. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een lagere energierekening en je kleding blijft langer mooi. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Pollinkhove kent een waterhardheid van 22,40. Dit houdt in Heel hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Pollinkhove

De waterhardheid van het leidingwater in Pollinkhove is om en nabij de 22,40 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-pollinkhove-8647

Populaire merken en modellen

 • Watergenius Blue Line Max
 • Kinetico Sumo 1
 • Euro Combi compact 10
 • Delta Duplex compact
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter

Zo werkt een waterontkalker

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Siata) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Pollinkhove reduceert je de dH waarde van 22,40 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is hangt af van grootte van het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We behandelen twee installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €975.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Pollinkhove.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2050 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en het vermogen. Naast deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontkalkers beginnen bij €670, excl. installatie. Een luxe apparaat ligt qua kosten tussen €1600 en €2025 (met montage inbegrepen). In het volgende schema tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Pollinkhove.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en snel merken, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €60
Waterontharder (mechanisch)V.a €830
Waterontharder (elektrisch)V.a €1190
Onthardingszout€30 voor 50 kilo
OnderhoudscontractC.a. €100 per 12 maanden
InstallatieRond de €190
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Pollinkhove?
De waterhardheid in Pollinkhove bedraagt 22,40 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen schatten we op 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en minder poetsen en boenen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Pollinkhove.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie