Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zande

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 22,40 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Zande maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs tref je nuttige info info over de waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 22,40 dH in Zande.
 • Dit kan leiden tot issues zoals veel schoonmaken en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €305 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid ZandeHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKoekelare
Postcode8680
Gem. Gasverbruik M31.555 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3800 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Positieve effecten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Zande

Heb je in huis last van dichtgeslibde leidingen en water met een vreemde smaak? Steeds meer mensen nemen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Koekelare zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Zande heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Zuinigste ontharder.

PositiefUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Zande?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Zande. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een zachte huid en heerlijk zachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Zande heeft een gemeten waterhardheid van 22,40. Dat betekent Heel hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en fris water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Zande

De waterhardheid van het drinkwater in Zande is om en nabij de 22,40 dH. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-zande-8680

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Euro Twin 25
 • Delta Onega
 • Atag Descale 20

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Pallas) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zande reduceert je de dH waarde van 22,40 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €780.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Zande.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan vakmannen voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €75 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2050 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van deze systemen beginnen bij €840, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1175 en €1925 inclusief inregelen. In het volgende schema bieden we de actuele kosten van een waterverzachter in Zande.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Zo kan men makkelijk en gratis modellen, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €85
Mechanische waterontharderV.a €840
Waterontharder (elektronisch)Circa €1150
Reinigingszout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudVanaf €140 op jaarbasis
InstallatiekostenC.a. €175
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Zande?
De hardheid van het leidingwater in Zande is om en nabij de 22,40 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen is om en nabij de 15,09 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als kleding die langer mooi blijft en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zande.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie