Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bovekerke

Heb je in huis last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 22,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Bovekerke heeft als doel water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl tref je bruikbare info aangaande waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 22,40 dH in Bovekerke.
 • Dit is de oorsprong van problemen als koffie thee dat bitter smaakt en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €325 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BovekerkeFunctioneringBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKoekelare
Postcode8680
Gem. Gasverbruik M31.550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3750 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Bovekerke

Heb je in huis last van huidirritaties en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Meer en meer woningeigenaren nemen een elektrische waterontkalker. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer, je hebt minder wasmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Koekelare werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Bovekerke gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste ontharder.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Bovekerke?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Bovekerke. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel structureel lagere energiekosten en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Bovekerke heeft een gemeten waterhardheid van 22,40. Concreet: Heel hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Bovekerke

De waterhardheid van het leidingwater in Bovekerke ligt op ong. 22,40 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-bovekerke-8680

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Euro Twin 20
 • Delta Mosela
 • Atag Descale 15

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterverzachters (van merken zoals Van Marcke) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bovekerke verlaag je de dH waarde van 22,40 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen 2 types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €940.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Bovekerke.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €55 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2100 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontharders zijn zo’n €800, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1500 en €2225 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Bovekerke.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe supersnel experts, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €105
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €860
Waterontharder (elektrisch)V.a €1190
Zout€27,50 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €135 op jaarbasis
PlaatsingskostenVanaf €150
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Bovekerke?
De waterhardheid in Bovekerke komt uit op ong. 22,40 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen bedraagt 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor zijdezachte kleding en huid en geen strepen meer op glas en lak.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bovekerke.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvoller water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie