Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eygelshoven

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Eygelshoven maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website vind je uitgebreide informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Eygelshoven.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als kalkstrepen op glas en lak en dichtgeslibde leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €225 per jaar.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid EygelshovenHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteKerkrade
Postcode6469
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27500 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Eygelshoven

Zit jij in de woning ook met situaties als rendementsverlies van verwarming en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Steeds meer Hollanders en Belgen bestellen een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer, Geen glascorrosie of witte aanslag, fris kraanwater en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Kerkrade zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Eygelshoven hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goedkoopste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals HR-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Eygelshoven?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Eygelshoven. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Eygelshoven kent een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. lagere stookkosten, betere smaak van water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Eygelshoven

De waterhardheid van het water in Eygelshoven ligt op ong. 7.34 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-eygelshoven-6469

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • General electric GE-26HI
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Bayard) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Eygelshoven voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €830.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Eygelshoven.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €165 voor magnetische ontharders tot wel €2050 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontkalkers starten bij €660 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1100 en €1775 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Eygelshoven.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe supersnel vakmannen, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €85
Mechanische waterontharderC.a. €690
Waterontharder (elektronisch)V.a €910
Zouttabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudVanaf €120 op jaarbasis
InstallatiekostenCirca €250
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Eygelshoven?
De waterhardheid in Eygelshoven is doorgaans 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is plus minus 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk aan een zachte huid, betere smaak van water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Eygelshoven.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie